Hundvis Dagis & Skola driver hunddagis och erbjuder utbildningar för alla hundägare som vill lära sig förstå sin hund och ha roligt tillsammans med den. Både i vardagen och på tävlingar.

Vi erbjuder även professionell utredning av beteedeproblem och privat träning helt efter dina önskemål. Hos oss kan du även boka tid i vår träningshall och noslabb för egen träning. 

Vi finns på två adresser i Bergsviken, Piteå med vårt hunddagis och kurslokal. Tack vare vår inomhushall håller vi kurser året runt. 
 

Hundvis instruktörer är välutbildade och använder sig av modern och evidensbaserad hundträning, vilket innebär positiva och individanpassade metoder. Vikten ligger på att skapa samspel.

Bli hundvis du också!

Nyheter

2015

Brottas du med julklappsbekymer? Varför inte köpa ett presentkort hos Hundvis? Det går att köpa ett presentkort på valfri summa som mottagaren kan använda till kurser, hallhyra, privat träning eller utredning. Det går också att anmäla någon till en kurs och få ett presentkort utskrivet. Kontakta oss på mail för mer information.

Läs hela inlägget »

Den 6-7 februari 2016 kommer Veronica Bache tillbaka till Hundvis och håller tävlingskurs i agility. Veronica är en mycket duktig och omtyckt instruktör med mångårig tävlingserfarenhet. Kursen riktar sig till tävlingsekipage, blivande och aktiva, som vill förbättra sin handling, lära nya tekniker och skaffa en rejäl dos inspiration för fortsatt träning och tävling! Skynda dig att boka din plats här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter

Yuni, en glad, nyfiken och mjuk tik på 1,5 år söker lämpliga praktikplatser att besöka tillsammans med sin förare Yvonne Fång. Vi har genomgått större delen av vår årslånga utbildning och vill nu komma ut i olika verksamheter inom vård, skola och omsorg. Vill du veta mera om oss eller är du själv intresserad av terapihundsutbildning? Här hittar du mer information.

Läs hela inlägget »
Etiketter: terapihund

Flera har varit intresserade av vår Halloween-partykurs, men har inte möjlighet att gå en hel helg. Därför har vi tänkt om och gjort den till en heldagskurs istället. Det blir en dag späckad med rolig träning där relation istället för prestation står i fokus. Vi provar på relationsbyggande träning som Nose Work och Do As I Do. Dessutom äter vi en lunch bestående av god plockmat. En intressant föreläsning av Lena Stenvall som kommer ge nya tankar och aha-upplevelser, ingår också. Läs och boka din plats via länken.

Läs hela inlägget »

Hösten är här, men hos oss går du kurs i stora, fräscha och varma inomhuslokaler. Vi har lagt ut flera nya kurser, från valp till vuxen. Kika på vårt kursutbud och boka din plats. Välkommen till en rolig och aktiv höst med din hund! Kurserna hittar du här.

Läs hela inlägget »

Nosarbete är kul och utmanande för hund och ägare! Vi har två spännande noskurser under oktober; Nose Work steg 1, som går helgen 3-4 och Kantarellsök den 16-18. Läs mera och boka din plats här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter

Vi har under några år haft Tematräffar under dagtid, men provar nu även lägga ordinarie kurser under dagtid. Perfekt för dig som dagtidledig och har svårt att gå kurs på kvällar eller helger, studerar eller är pensionär. Först ut blir en grundkurs i rallylydnad som startar 6/10. Vi ger dessutom 10 procents premiärrabatt, så kursen kostar endast 1080 kronor. Boka din plats här.

Läs hela inlägget »

Agility är en väldigt rolig hundsport för både hundar och ägare. Hunden (och även ägaren) får använda både kropp och knopp. Vi har två kurser på gång i höst, grundkurs och fortsättning. Det finns platser kvar på båda. Läs mer och anmäl dig här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter

I augusti startar flera nya kurser. Dels en ny omgång av våra populära och omfattande kurser, Valpkurs och Vardagslydnad steg 1. Dessutom blir det start för en Aktiveringskurs och Hundmöten. Vi har även en helt ny kurs på gång - Fokusera mera (och lyckas på tävling). Det är en kurs i tävlingspsykologi/mental träning för dig som vill tävla med din hund. Läs mer och anmäl dig här.

Läs hela inlägget »

Har du missat våra kortkurser tidigare i sommar? I augusti finns chansen på nytt att gå kortkurs i inkallning, burlekar, aktiv promenad/dogparkour och koppelträning. Läs mer om våra kurser här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter

Välkommen till en dag med instruktörsledd träning i Nose Work! Vi jobbar med alla fyra sökområden, behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Det finns också möjlighet att på egen hand träna på plattform för inlärning av ny doft. Träningsdagen avslutas med gemensam grillmiddag. Datum: lördag 11/7. Läs mer här.

Läs hela inlägget »

Tisdag 23/6 kl 19-21 kommer Nigel Woodd från Nya Zeeland till Hundvis för att föreläsa om fodret ZiwiPeak. Fodret innehåller inget spannmål eller andra utfyllningsprodukter. Förutom föreläsning får alla besökare en goodiebag, samt deltar i utlottning av foder. Dricka och tilltugg ingår, allt helt gratis. Föreläsningen arrangeras av ZiwiPeak i samarbete med Pet-Food och Hundvis Hundskola, begränsat antal platser. Anmälan senast 18/6 till info@pet-food.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: föreläsning

Våra kurser i Nose Work har blivit populära. Nose Work är en nu och väldigt rolig hundsport där man jobbar med sin hund i dofternas spännande värld. Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök, med inspiration från tjänstehundars arbete men anpassad efter vanliga hundar. I sommar har vi en helgkurs i Nose Work 27-28/6. Läs mer om kursen här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter
Under sommaren erbjuder vi flera olika kortkurser med ämnen från vardagslydnad som inkallning och koppelträning, till rallylydnad, freestyle, burlekar och klickerträning. Om du bokar minst fem av sommarens kortkurser får du en av dem gratis! (värde: 500 kr). I nuläget finns kvällskurserna utlagda, men det kommer snart även ytterligare några tillfällen med dagkurser. Kika
på kurserna redan nu och boka din plats! 
Läs hela inlägget »

Snart öppnar vi anmälan för en ny kurs med namnet från rubriken. I stället för att bara fokusera på de olika skyltarna (momenten), jobbar vi med de färdigheter som behövs för till rallylydnadens alla moment. Det är rolig och effektiv träning. Kursen passar både nybörjare och erfarna rallylydnadsekipage som vill vidareutvecklas. Datumen är inte spikade ännu, men du kan läsa mer om kursen här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursnyhet

Tyvärr har inte intresset för vår kurs i Junior Handling varit tillräckligt för att köra kursen med Beatrice Utterström som planerat. Men då många efterfrågat en kurs i "vanlig" utställningshandling gör vi om kursen till att även välkomna vuxna! Passa på att lära dig visa din hund på bästa sätt inför våren, sommaren och höstens alla utställningar! Mer information om kursen här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter

Är du mellan 10-17 år och intresserad av junior handling? Intresserad av att tävla och vill lära dig mer? Kanske vill du bara visa din hund snyggt på hundutställning? Missa då inte vår kurs i Junior Handling 14 maj med Beatrice Utterström, som är mycket kunnig och duktig före detta tävlande samt aktiv hundutställare. Läs mer här.

Läs hela inlägget »

Vill du få information till din e-post om nya kursstarter, nyheter i butiken, tips och annat som är på gång hos oss? Då kan du teckna dig för vårt nyhetsbrev. Du hittar länken till Hundvis Nyhetsbrev längre ner på sidan. Nyhetsbrevet kostar självklart inte något och kan säga upp det när du vill. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyhetsbrev

Enligt Socialstyrelsen ska alla hundar som jobbar inom vård, skola och omsorg vara utbildade. Vill du utbilda din hund? Det finns ett par platser kvar på vår ettåriga terapihundsutbildning i Piteå med start 19 mars. Utbildningen hålls i samarbete med Hundens Hus, Sundsvall, utbildare av årets Sociala tjänstehund. Hunden ska genomgå inprovning innan den till utbildningen. Inprovning kommer att kunna ske i anslutning till detta första utbildningsblock. Vill du veta mera eller anmäla din hund till inprovning? Maila då utbildningsansvariga Lena Andersson.

Läs hela inlägget »
Etiketter: terapihund
Tematräffen utgår denna vecka på grund av pågående terapihundsutbildning. Men nästa vecka (sportlov v. 10) blir det istället två träffar. På onsdag 4/3 kan du prova på agility och 5/3 blir det ett nytt tillfälle att testa specialsök.
Läs hela inlägget »
Etiketter: tematräff

Vill du jobba med din hund inom vård, skola eller omsorg? Missa då inte vår kommande ettåriga terapihundsutbildning i Piteå. Utbildningen sker i samarbete med Hundens Hus i Sundsvall, utbildare av Årets sociala tjänstehundar. Läs mer om utbildningen här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: terapihund

Nytt år och med det kommer en kursnyhet: Nose Work! 
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Liksom i specialsöket går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Syftet att ge alla hundar och hundägare en rolig aktivitet. Att jobba tillsammans i dofternas värld är spännande och lärorikt för både hund och ägare. Läs mer om kurserna här.

Läs hela inlägget »

Höstens fortsättningskurs i agility blev snabbt fullbokad. Nu finns chansen igen för dig som vill lära dig mer om agility. Det blir en även en fortsttningskurs i vår, med start 9/4. Läs mer om kursen här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kursstarter

Hundproblem?

Har din hund svårt att vara ensam hemma, är arg, rädd, jagar eller har något annat beteende du vill ha hjälp med?

Kontakta oss för en beteendeanalys och problemutredning.

 

Nosarbete!

Sheltien Inez har av matte Ulla Granberg utbildats till larmande diabeteshund. Sheltien Inez har av matte Ulla Granberg utbildats till larmande diabeteshund.

Specialsök handlar om att lära hunden leta, hitta och markera en viss doft. Något som kan vara både till nytta och nöje! Dessutom är det fantastiskt roligt att jobba tillsammans med hunden i dofternas värld. Vi har både kurser och privatträning i specialsök samt Nose Work.

Läs mer om specialsök här.