Om Hundvis - företaget och personalen
Hundvis Hundskola AB erbjuder hunddagis (från 1 juni 2019) kurser för alla hundar och ägare. I verksamheten ingår även utredningar av hundproblem, konsultationer och privat träning helt efter kundens behov. Vi skräddarsyr gärna kurser, träffar och föreläsningar efter önskemål för grupper, klubbar och kennlar samt hyr ut träningshallar för träning på egen hand.
Affärsidén är att erbjuda hundägarutbildningar med kvalitet som genomsyras av modern, belöningsbaserade metoder. Träningen anpassas efter individ för att hjälpa dig och din hund hitta vägen till ett positivt samspel. Grupperna är aldrig större än att du får den tid och den hjälp som önskas. Vi anlitar endast utbildade, kompetenta och erfarna instruktörer.
Hundvis Hundskola startades som enskild firma 2004 av Yvonne Fång. Företaget flyttade in i sina första egna lokaler i Öjebyn i januari 2010. I augusti 2012 bildades Hundvis Hundskola AB. I oktober 2012 flyttade vi in i våra nuvarande lokaler på Yrkesvägen 34A, 94472 Piteå (Bergsviken).
Lokalerna, som omfattar drygt 1000 kvadratmeter, inrymmer två träningshallar (A- och B-hallen), specialsökslaboratorium, teorilokaler, köksytrymmen och en liten butik som är öppen i samband med våra kurser och träningar.
Intill Hundvis finns ett prisvärt och hundtillåtet boende på Hotell Sport & Rest. Ange "Hundvis" vid bokningen på webbsidan så får du 10 procent rabatt! Det finns även gym, fotbollshall, pizzeria, matbutik och fritidsbutik i området. Avståndet till centrala Piteå är cirka sex kilometer.
Från och med 1 juni 2019 ingår även ett hunddagis i verksamheten. Hunddagiset finns i lokaler på Piteå Brukshundklubbs anläggning med adress Raningsvägen 102, 94472 Piteå (Bergsviken). Dagiset ligger ca en kilomenter från skolan.
Yvonne Fång
VD, utbildningsansvarig, instruktör, hundpsykolog, hunddagisföreståndare
Jobbar på heltid med hundägarutbildningar sedan 2007. Målet är att få hundägare att förstå sin hund och ha roligt tillsammans. Samspel och samarbete är ledorden som genomsyrar mina kurser.
Jag är utbildad instruktör inom lydnad/vardagslydnad, agility, Nose Work (även tävlingsdomare), specialsök, viltspår, rallylydad, freestyle, hoopers, agilityinstruktör och håller kurser inom dessa grenar/aktiviteter. Utbildad även till hundpsykolog (problemhundskonsult) vid Hundens Hus i Stockholm, samt mentaltestledare inom SBK. Har också gått Canis 1-åriga klickertränarutbildning, två kurser i hundmassage hos Axelsons samt deltagit i stort antal kurser, seminarier och föreläsningar med egen hund för många inspirerande instruktörer. Är även tillsammans med en av mina undar diplomerat terapihundsteam.
Jag ser till att fortbilda mig kontinuerligt för att hänga med i utvecklingen inom hundvärlden, hålla en alltid aktuell kompetens och utveckla mig själv som instruktör och hundtränare. Har varit aktiv som instruktör sedan 1998. Senaste utbildningen är Mer om mina hundrelateradeutbildningar här.
Jag har fyra hundar som jag tävlar/tränar i agility och Nose Work. Innan jag tog steget fullt ut som egenföretagare arbetade jag under 14 års tid som journalist vid Piteå-Tidningen.
Lärare på terapihundsutbildningen:
Lena Andersson – Specialiserad hundspsykolog och VD för Hundens Hus i Sundsvall
Jag arbetar heltid med hund sedan 2007 allt från valpens första språk till hundar med problembeteenden. Har haft Terapihundsutbildning sedan 2009, bland annat utbildat 4 årskullar av Terapihundar inom psykiatrin. Oavsett vilken kurs eller utbildning jag håller är alltid hundens språk och samspel med ägaren det jag brinner för och sätter mitt fokus kring.
Vad gäller Terapihundar är såväl människans som hundens säkerhet en stor del av arbetet. För att skapa bästa förutsättningar måste vi kunna läsa av våra hundar. Det passerar ca 300 hundar genom mina ögon varje år, alla med olika förutsättningar för såväl hund som ägare, så det gäller att möta alla på egen nivå och arbeta individanpassat.
Lena Stenvall – Skötare vid psykiatriska kliniken och projektledare för Psykisk hälsa i fokus
Lenas två terapihundar blev av Svenska Kennelklubben utsedda till Årets sociala tjänstehund 2014.
Jag arbetar som skötare på psykiatriska klinikens öppenvårdsmottagning i Skellefteå sedan -84. För tillfället arbetar jag 50 procent åt ett kunskapsprojekt, Psykisk hälsa i fokus, 1998 startade jag "Passage"- hästunderstödd behandling, kliniken äger idag två egna hästar.
I mitt arbete träffar jag mest kvinnor ofta med diagnoser som ångest, nedstämdhet, stress och utmattning men största delen arbetar jag med våldsutsatta kvinnor och har i detta stor hjälp av hund och häst. Jag är utbildad ridterapeut vid Mittuniversitetet och Terapihundsekipage genom Hundens Hus Sundsvall.
Mitt arbete vilar på en kognitiv inriktning och jag är utbildad via NCK /Uppsala Universitet i "Mäns våld mot kvinnor". Mitt fokus i arbetet med djur och det jag ofta föreläser om, ligger på områden som etik, dokumentation och att tydliggöra kopplingen till behandling när vi använder oss av djur i vården. Det här intresseområdet gav mig och en kollega Kiki Lindholm möjlighet att sätta samman en utbildning i dokumentation genom Innovationsslussen Västerbotten. En utbildning i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer och bestämmelser skapa individuella, konkreta, mätbara mål tillsammans med patienten. Det ena ger det andra och vintern -14 fick jag förfrågan om att sätta samman en Terapihundsutbildning specialanpassad för psykiatrin från Piteå rättspsykiatri.
Vi bjuder även in instruktörer med erkänt god kompetens för att hålla kurser. Hittills har följande instruktörer jobbat hos oss:
- Carola Bergdahl - Agility, fortsättningskurs (2021)
- Ann-Christine Wallner Hoppe - Apporteringskurs, tävlingslydad för valp/unghund (2015), Startklar för Startklass (tävlingslydnad) (2018)
- Emelie Jonsson - Balansbollsskurs - friskvård och kroppskontroll (2018, 2019)
- Elin Fahlgren - Agility, tävlingskurs (2018)
- Jenny Afvander - BAT-kurs för rädda och arga hundar (2018)
- Christer Hansson - Mantrailing (2014)
- Vappu Alatalo - Agility, hoppteknik (2014)
- Veronica Bache - Agility, tävlingskurs (2012, 2014, 2016)
- Jenna Caloander - Agility, tävlingskurs (2012, 2013, 2014)
- Åsa Emanuelsson - Agility, tävlingskurs (2013)
- Sofia Edlind - Tävlingslydnad (2013)
- Michaela Neiglick - Freestyle (2013)