Om Hundvis - företaget och personalen

Hundvis Hundskola AB erbjuder hunddagis (från 1 juni 2019) kurser för alla hundar och ägare. I verksamheten ingår även utredningar av hundproblem, konsultationer och privat träning helt efter kundens behov. Vi skräddarsyr gärna kurser, träffar och föreläsningar efter önskemål för grupper, klubbar och kennlar samt hyr ut träningshallar för träning på egen hand.
 

Affärsidén är att erbjuda hundägarutbildningar med kvalitet som genomsyras av modern, belöningsbaserade metoder. Träningen anpassas efter individ för att hjälpa dig och din hund hitta vägen till ett positivt samspel. Grupperna är aldrig större än att du får den tid och den hjälp som önskas. Vi anlitar endast utbildade, kompetenta och erfarna instruktörer.
 

Hundvis Hundskola startades som enskild firma 2004 av Yvonne Fång. Företaget flyttade in i sina första egna lokaler i Öjebyn i januari 2010. I augusti 2012 bildades Hundvis Hundskola AB. I oktober 2012 flyttade vi in i våra nuvarande lokaler på Yrkesvägen 34A, 94472 Piteå (Bergsviken).
 

Lokalerna, som omfattar drygt 1000 kvadratmeter, inrymmer två träningshallar (A- och B-hallen), specialsökslaboratorium, teorilokaler, köksytrymmen och en liten butik som är öppen i samband med våra kurser och träningar.

Intill Hundvis finns ett prisvärt och hundtillåtet boende på Hotell Sport & Rest. Ange "Hundvis" vid bokningen på webbsidan så får du 10 procent rabatt! Det finns även gym, fotbollshall, pizzeria, matbutik och fritidsbutik i området. Avståndet till centrala Piteå är cirka sex kilometer.

Från och med 1 juni 2019 ingår även ett hunddagis i verksamheten. Hunddagiset finns i lokaler på Piteå Brukshundklubbs anläggning med adress Raningsvägen 102, 94472 Piteå (Bergsviken). Dagiset ligger ca en kilomenter från skolan. 
 

Yvonne Fång

VD, utbildningsansvarig, instruktör, hundpsykolog, hunddagisföreståndare

Jobbar på heltid med hundägarutbildningar sedan 2007. Målet är att få hundägare att förstå sin hund och ha roligt tillsammans. Samspel och samarbete är ledorden som genomsyrar mina kurser.

Jag är utbildad instruktör inom lydnad/vardagslydnad, agility, Nose Work (även tävlingsdomare), specialsök, viltspår, rallylydad, freestyle, hoopers, agilityinstruktör och håller kurser inom dessa grenar/aktiviteter. Utbildad även till hundpsykolog (problemhundskonsult) vid Hundens Hus i Stockholm, samt mentaltestledare inom SBK. Har också gått Canis 1-åriga klickertränarutbildning, två kurser i hundmassage hos Axelsons samt deltagit i stort antal kurser, seminarier och föreläsningar med egen hund för många inspirerande instruktörer. Är även tillsammans med en av mina undar diplomerat terapihundsteam. 


Jag ser till att fortbilda mig kontinuerligt för att hänga med i utvecklingen inom hundvärlden, hålla en alltid aktuell kompetens och utveckla mig själv som instruktör och hundtränare. Har varit aktiv som instruktör sedan 1998. Senaste utbildningen är Mer om mina hundrelateradeutbildningar här.
 

Jag har fyra hundar som jag tävlar/tränar i agility och Nose Work. Innan jag tog steget fullt ut som egenföretagare arbetade jag under 14 års tid som journalist vid Piteå-Tidningen.

Vi bjuder även in instruktörer med erkänt god kompetens för att hålla kurser. Hittills har följande instruktörer jobbat hos oss:

 • Lena Andersson och Lena Stenvall - terapi- och skolhundsutbildningar
 • Carola Bergdahl - Agility, fortsättningskurs (2021)
 • Ann-Christine Wallner Hoppe - Apporteringskurs, tävlingslydad för valp/unghund (2015), Startklar för Startklass (tävlingslydnad) (2018)
 • Emelie Jonsson - Balansbollsskurs - friskvård och kroppskontroll (2018, 2019)
 • Elin Fahlgren - Agility, tävlingskurs (2018)
 • Jenny Afvander - BAT-kurs för rädda och arga hundar (2018)
 • Christer Hansson - Mantrailing (2014)
 • Vappu Alatalo - Agility, hoppteknik (2014)
 • Veronica Bache - Agility, tävlingskurs (2012, 2014, 2016)
 • Jenna Caloander - Agility, tävlingskurs (2012, 2013, 2014)
 • Åsa Emanuelsson - Agility, tävlingskurs (2013)
 • Sofia Edlind - Tävlingslydnad (2013)
 • Michaela Neiglick - Freestyle (2013)