En månads karens för hund som smittas av kennelhosta

Kennelhosta brukar utbryta varje vinter. Symptomen är att smittad hund hostar/kraxar, kan kräkas och snörvla. För en vuxen frisk hund är inte kennelhosta särskilt farligt, utan är att jämföra med en förkylning för oss. Ofta övergår besvären efter något/några dygn. Vi rekommenderar att man vaccinerar sin hund mot kennelhosta varje år.
Det som gäller på Hundvis är att hund som är smittad eller träffat smittad hund får tyvärr inte vistas i lokalerna. Vi följer SKKs krav vid tävling, vilket alltså är en månads karenstid för smittad hund. Har man en hund som träffat smittad hund bör man isolera den från andra under hela inkubationstiden, vilken vanligen är 7-10 dagar.
Vi kontaktade veterinär förra året angående om viruset kan överleva i en lokal. Veterinären sa att risken att bli smittad av kvardröjande virus är extremt liten. På Hundvis städar vi flera gånger i veckan samt har väldigt god ventilation. Risken för att smittas är störst vid direktkontakt med annan hund.
Vi hoppas ingen behöver känna sig orolig att träna eller gå kurs på Hundvis.I alla lägen är det viktigt att man, om hunden smittas, respekterar karenstiden.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter