Nose Work steg 1 (helg 27-28/6)

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Liksom i specialsöket går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Nose Work grundades i USA och utgår från det arbete som specialsökhundar inom tex polis och tull utför, men med syftet att ge hundar och hundägare en rolig och intressant aktivitet. I Sverige är sporten ny, men intresset växer snabbt och tävlingar i Nose Work arrangeras.

På våra kurser i Nose Work använder vi samma träningsmetoder som på specialsökutbildningarna, vilket gör hundarna nogranna och säkra på sin uppgift. Dessutom utvecklas du som tränare när din tajming och observationsförmåga förbättras- Våra kurser finns i tre steg som följer tävlingsklasserna NW1, NW2 och NW3. Hunden lär sig tre olika dofter först eukalyptys sedan lagerblad och lavendel. För varje ny tävlingsklass tillkommer en ny doft. Det finns fyra olika moment i varje klass, som genomförs på tid:

Behållarsök 
Inomhussök
Utomhussök
Fordonssök 

För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, utan vi anpassar träningen efter varje ekipage. Hundar som gått specialsökkurs tidigare kan också gå Nose Work och då kunna jobba vidare med försvårade övningar.

Kursdatum: 27-28/6-15
Tid: 9.30-17.00 (lunch 12.30-14.00)
Instruktör: Yvonne Fång

Videoklipp på Lycka som tränar inomhussök och letar en tops med en droppe doft på.

Läs gärna mer på Svenska Nose Work Klubbens webbsida.

Behöver du boende? Vi samarbetar med Hotell Sport & rest (tidigare Nordhotell), i grannhuset, som har hundtillåtna rum från 485 kronor inklusive frukost. Ange Hundvis vid bokningen så bjuder hotellet på kostnaden för hundtillägg.