Nose Work, steg 1 (helg) 24-25/4 -21

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Fullbokad
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Det går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Nose Work grundades i USA och utgår från det arbete som specialsökhundar inom tex polis och tull utför, men med syftet att ge alla hundar och hundägare en rolig och intressant aktivitet. I Sverige blev Nose Work en officiell tävlingssport 2017 och den har snabbt blivit mycket populär. Nose Work är även en fantastiskt fin aktivering där hunden för använda sitt främsta sinne. Att jobba tillsammans med sin hund i dofternas värld stärker samarbetet och bygger hundens självförtroende. Dessutom är det otroligt roligt!

Vi har lång erfarenhet av att utbilda hundar inom specialsök och Nose Work. Våra kurser är omfattande och vi använder träningsmetoder gör hundarna noggranna och säkra på sin uppgift. I tävlingsformen av Nose Work finns fyra olika moment. Vi kommer jobba med alla momenten på kursen:
  • Behållarsök
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök
För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, vi anpassar träningen efter varje ekipage. Målet är att du och din hund ska vara väl förberedda för att kunna avlägga doftprov om ni vill gå vidare mot tävling. I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat för att kunna träna vidare mellan träffarna och efter kursen.

Kursdatum: Helgen 24-25/4
Tid: 9.00-16.30 (lunch 12.00-13.30)
Instruktör: Yvonne Fång, SNWK-certifierad instruktör, tävlings- och doftprovsdomare samt specialsökinstruktör

Behöver du boende? Vi samarbetar med Hotell Sport & rest i grannhuset, som har hund- och prisvänliga rum. Ange Hundvis som kod vid bokning via webben för att erhålla rabatt.