Mantrailing med Christer Hansson 17-19/10

Pris:
2 500 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Vad är ett spår? Hur spårar hunden? Hur blir hunden spårsäker? Hur börjar jag och min hund?

Hunden kan spåra, men det finns mycket för föraren att tänka på, för att de två ska bli ett riktigt bra spårekipage. Dessutom ska föraren kunna läsa sin hund. Christer Hansson har utbildat patrullhundar i mer än 15 år, samtidigt som han har utbildat sina hundar i Mantrailing (liknar ID-spår). Tillsammans med sina hundar har han genomfört eftersök, efter både försvunna människor och hundar. Hans hundar har gått veckogamla spår. Spårat i centrala Malmö och Lund i rusningstid. De har genomfört uppvisningsspår på mässor och utställningar, där spårläggaren rört sig i publiken.

Det här är kursen för dig som vill lära dig mycket om spår, oavsett om du vill fortsätta med mantrailing eller hålla på med andra spårformer. En trailertränad hund och förare blir mer spårnoga och spårtrogna. 

Datum: 17-19 oktober (helgkurs)
Tider: Fre kl. 18-21, lör 09.00-17.00 (ev även kväll för frågor, diskussioner), sön 09.00-ca 16

Behöver du boende? Vi samarbetar med Nordhotell, i grannhuset, som har hundtillåtna rum från 470 kronor inklusive frukost. Ange Hundvis vid bokningen så bjuder hotellet på kostnaden för hundtillägg. Hotellet har även plats för husvagn/husbil, samt kan erbjuda boende i rum och stugor på Fagerviks kurs- och lägergård, cirka 5 minuters bilväg från Hundvis.