Nose Work, steg 1 start 28/2 -22

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Fullbokad
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av operativt specialsök. Det går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en viss doft. Nose Work är en fantastiskt fin aktivitet där hunden får använda sitt främsta sinne. Att jobba tillsammans med sin hund i dofternas värld stärker samarbetet och bygger hundens självförtroende. Dessutom är det väldigt roligt!

Vi har lång erfarenhet av att utbilda hundar inom specialsök och Nose Work. Våra kurser är omfattande och vi använder träningsmetoder gör hundarna noggranna och säkra på sin uppgift. Dessutom utvecklas du som tränare när din tajming och observationsförmåga förbättras genom träningen.

I tävlingsformen av Nose Work finns fyra olika moment som genomförs på tid. Vi kommer jobba med alla fyra momenten under kursen:
  • Behållarsök 
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök
För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, vi anpassar träningen efter varje ekipage. Målet är att du och din hund ska vara väl förberedda för att kunna avlägga doftprov om ni vill gå vidare mot tävling. I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat för att kunna träna vidare mellan träffarna och efter kursen.

Kursen omfattar 6x2 timmar
Kaffe/te och fikabröd ingår i kursavgiften.

Kurstillfällen: 28/2, 7/3, 14/3, 21/3, 28/3 samt 4/4.
Tid: Kl. 18.00-20.00
Instruktör: Yvonne Fång, SNWK-certifierad instruktör i Nose Work, tävlings- och doftprovsdomare, instruktör specialsök som aktivering

Läs gärna mer om Nose Work på Svenska Nose Work Klubbens webbsida.