Terapi- och skolhundsutbildning

Pris:
31 125 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Vill du arbeta tillsammans med din hund inom vård, skola eller omsorg? Vill du med hjälp av din hund göra skillnad för någon? Då är terapihundsutbildningen något för dig!

En terapihund är en hund som tillsammans med sin förare genomgått en omfattande utbildning för att sedan kunna arbeta inom vård, skola och omsorg. En terapihund kan användas som ett ytterligare verktyg i behandling, för att motivera till aktiviteter och träning samt för att sprida glädje och öka välbefinnande. Terapihunden kan också finnas med i svåra situationer för att skapa en lugn stämning. Socialstyrelsen förespråkar för allas säkerhet att hundar som används i dessa verksamheter ska vara utbildade. 

Hundvis Dagis & Skola i Piteå genomför Terapi- och skolhundsutbildningen i samarbete med Hundens Hus i Sundsvall. Utbildningen hålls i Piteå. Alla lektioner är självklart lärarledda och du utbildas individanpassad för just ditt arbetsområde.
Ansvarig lärare hund & samspel: Specialiserad hundpsykolog Lena Andersson. 
Ansvarig lärare Evidensbaserad Praktik- och metodutveckling Lena Stenvall.

Terapi- och skolhundsutbildningen är en yrkesutbildning som pågår under ca 1 års tid, fördelat på sex utbildningblock förlagda fredag-söndag. Utbildningen består av en stor del lärarledda lektioner, praktik, träningsdagbok, specialpraktik och hemuppgifter. Eleven ska även läsa och recensera böcker som är relevanta för utbildningen. Specialarbete som redovisas skriftligt och muntligt. 

Hälsa, etik och personliga förutsättningar är centrala begrepp i vår utbildning. Såväl för två- som fyrbenta. Vi har utbildat flertalet ekipage för vård och omsorg men även inom psykiatrin och rättspsykiatrin. Vår terapihundsutbildning är bred och anpassas efter din inriktning.

Inprovning av såväl hund som förare sker före start av lärare. På inprovningen tittar vi på hundens grundpersonlighet och dennes vilja och uppskattning av att ta kontakt och samspela med människor utanför den egna familjen. Vi går även igenom utbildningens utformning, total kostnad samt hur många timmar utbildningen kräver. Det ska vara klarhet som skapar trygghet att veta vad som förväntas samt ekonomi och tid. Vi tar gärna emot valpar/unga hundar då de har en fantastisk förmåga att formas – allt sker individanpassat så praktik och träning sker alltid efter hundens mognad utan extra kostnad om du behöver hålla på lite längre beroende på hundens faser.

Kursavgift: 24 900 kr exkl. moms (31 125 kr inkl. moms)
I priset ingår: Inprovning, utbildning, arbetssele, examination.
Du kan välja att utbilda din hund till både Terapi- och skolhund.
Inga övriga avgifter tillkommer.
Möjlighet till delbetalning finns

Utbildningen startar vid tillräckligt intresse - kontakta oss med intresseanmälan

Behöver du boende? Vi samarbetar med Hotel Sport & Rest, som finns i grannhuset. Pris- och hundvänligt boende! Boka via webben och ange Hundvis som rabattkod för 10 procents rabatt.