Semesterkurs: Hoopers 21-22/7 -21

Pris:
1 950 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Sommarkul med hunden!
Hoopers är en ny hundsport som passar för alla hundar (friska) och människor. Sporten har ett ursprung från agilityn, men med skillnaden att hunden inte hoppar utan går/springer i mjuka svängar under bågar (hoops). De andra hindren är tunnel, tunna och staket. Tanken med hoopers är att hunden ska kunna dirigers på avstånd enbart med hjälp av röst- och kroppssignaler från föraren, som inte behöver springa med hunden. En spännande och rolig utmaning! Hoopers kräver både självständighet och lyhördhet hos hunden, något man har nytta av i många andra hundsporter.

Hoopers kommer från USA och är ganska ny sport i Europa. Intresset och antalet utövare ökar snabbt. I Sverige finns en nybildad och väldigt aktiv verksamhetsklubb, Svenska Hoopersklubben, med syftet att göra Hoopers till officiell tävlingssport. 

På den här kursen börjar vi med grunderna som inlärning av hoopershinder, användande av externbelöning och hur vi jobbar med avståndsdirigering. 

Förkunskapskrav: Åldern på hunden har mindre betydelse, men hunden måste kunna tränas lös och gärna kunna stanna kvar i position. 

Tips! Missa inte vårt Summercamp: Fun & Fysio samma vecka, 24-25/7

Kurstillfälle: 21-22 juli
Tider: kl 10-15
Instruktör: Yvonne Fång, Certifeid Canine Hoopers World Instructor och under instruktörsutbildning via Svenska Hoopersklubben

Behöver du boende? Vi kan rekommendera Hotel Sport & Rest, pris- och hundvänligt boende i grannhuset till Hundvis.