Nose Work, steg 1 - start 4/2 -20

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Fullbokad
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Det går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Nose Work grundades i USA och utgår från det arbete som specialsökhundar inom tex polis och tull utför, men med syftet att ge alla hundar och hundägare en rolig och intressant aktivitet. I Sverige blev Nose Work en officiell tävlingssport 2017 och den har snabbt blivit mycket populär. Nose Work är även en fantastiskt fin aktivering där hunden för använda sitt främsta sinne. Att jobba tillsammans med sin hund i dofternas värld stärker samarbetet och bygger hundens självförtroende. Dessutom är det väldigt roligt!

Vi har lång erfarenhet av att utbilda hundar inom specialsök och Nose Work. Våra kurser är omfattande och vi använder träningsmetoder gör hundarna noggranna och säkra på sin uppgift. Dessutom utvecklas du som tränare när din tajming och observationsförmåga förbättras avsevärat.
I tävlingsformen av Nose Work finns fyra olika moment som genomförs på tid. Vi kommer jobba med alla fyra momenten på kursen:
  • Behållarsök 
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök
För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, vi anpassar träningen efter varje ekipage. Målet är att du och din hund ska vara väl förberedda för att kunna avlägga doftprov om ni vill gå vidare mot tävling. I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat och en magnetbehållare för att kunna träna vidare mellan träffarna och efter kursen.
Max 6 hundar/kurs.

Kurstillfällen: Tisdagar 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 3/3 samt 10/3
Tid: Kl. 18.30-20.30
Instruktör: Yvonne Fång, SNWK-certifierad instruktör i Nose Work och doftprovsdomare

Läs gärna mer om Nose Work på Svenska Nose Work Klubbens webbsida.