Nose Work, steg 1 (helgkurs) 15-16/10 -22

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Fullbokad
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Det går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Nose Work grundades i USA och utgår från det arbete som specialsökhundar inom tex polis och tull utför, men med syftet att ge alla hundar och hundägare en rolig och intressant aktivitet. Nose Work är även en fantastiskt fin aktivering där hunden för använda sitt främsta sinne. Att jobba tillsammans med sin hund i dofternas värld stärker samarbetet och bygger hundens självförtroende. Dessutom är det otroligt roligt!

Vi har lång erfarenhet av att utbilda hundar inom specialsök och Nose Work. Våra kurser är omfattande och vi använder träningsmetoder gör hundarna noggranna och säkra på sin uppgift att urskilja rätt doft. I tävlingsformen av Nose Work finns fyra olika moment. Vi kommer jobba med alla momenten på kursen:
  • Behållarsök
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök
Nose Work steg 1 är vår grundkurs. Det krävs inga särskilda förkunskaper, utan vi anpassar träningen efter varje ekipage. Målet är att du och din hund ska vara väl förberedda för att kunna avlägga doftprov om ni vill gå vidare mot tävling. I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat för att kunna träna vidare på egen hand. Fika, men inte lunch ingår.

Kursdatum: Helgen 15-16 oktober -22
Tid: 9.00-16.00 
Instruktör: Yvonne Fång, SNWK-certifierad instruktör, tävlings- och doftprovsdomare samt instruktör i specialsök som aktivering

Behöver du boende? Vi kan rekommendera Hotell Sport & rest i grannhuset, som har hund- och prisvänliga rum.