Hoopers - prova på & nybörjarkurs - 29-30/5 -21

Pris:
850 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Spännande nyhet på Hundvis!
Hoopers är en ny hundsport som passar för alla hundar och människor. Sporten har en del gemensamt med agility, men hunden behöver inte hoppa utan springer i mjuka svängar under bågar (hoops). Förutom bågarna ingår tunnlar, tunnor och staket i en bana där hindren ska tas i en viss ordning. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunden för denna hundsport. Fram till klass 2 får föraren springa med hunden (men det ger lägre poäng). Sedan ska kunna styras från ett utsett dirigeringsområde, enbart med hjälp av röst- och kroppssignaler från föraren.

Hoopers kommer från USA, är ganska ny sport i Europa men intresset och antalet utövare ökar snabbt. I Sverige finns en nybildad verksamhetsklubb, Svenska Hoopersklubben, med syftet att göra Hoopers till officiell tävlingssport. Kursen på Hundvis är den första i Norrbotten!

Den här helgen kan du antingen gå en prova på-kurs eller delta i en nybörjarkurs. Prova-på består av praktisk träning en halvdag på lördag förmiddag eller eftermiddag. Vill du gå nybörjarkursen ingår både halvdag lördag samt heldag söndag. Under söndagen blir det ännu mera praktisk träning och även teoripass.

Åldern på hunden har ingen betydelse, men hunden måste kunna tränas lös. 

Instruktör för kursen är Elke Schmauder (bilden). Elke är utbildad instruktör inom agility, allmänlydnad och hoopers. Hon har tävlat agility i flera år i Tyskland och har även blivit tysk mästare. Numera bor i hon i Lycksele där hon också håller hundkurser. I Sverige tävlar Elke i rallylydnad och inom draghundssporten.

Datum: 29-30/5
  • Prova på-kursen omfattar en halvdag lördag 29/5
  • Nybörjarkursen omfattar både halvdag lördag 29/5 och heldag söndag 30/5 (fika ingår)
Tider:
Lördag: Förmiddagsgrupp kl. 10-13, eftermiddagsgrupp kl. 14-17
Söndag: Kl 09.00- 15.30
Ange gärna önskemål om förmiddags-/eftermiddagsgrupp som kommentar till butiken vid anmälan. 

Behöver du boende? Då kan vi rekommendera Hotel Sport & Rest. Pris- och hundvänligt hotell som finns i grannhuset.