Hoopers - prova på & nybörjarkurs 1-2/4 -23

Pris:
800 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
KURSNYHET! Hoopers är en ny rolig aktiverings- och tävlingssport som passar för alla hundar och människor. Hoopers har ett ursprung från agilityn, men med skillnaden att hunden inte hoppar eller klättrar, utan springer i mjuka svängar under bågar (hoops). De andra hindren på banan är tunnel, tunna och staket. En viktig del i hoopers är att hunden ska kunna dirigeras på avstånd enbart med hjälp av röst- och kroppssignaler från föraren. En spännande och rolig utmaning! Hoopers passar utmärkt för hundar som inte kan eller får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en en snabb sprinter eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämd plats. 

Hoopers kommer från USA och är en relativt ny sport i Europa, men antalet utövare ökar snabbt. I Sverige finns en nybildad men väldigt aktiv verksamhetsklubb, Svenska Hoopersklubben, med målet att inom kort göra Hoopers till officiell tävlingssport.

Under den här helgen kan du antingen gå en prova på-kurs eller delta i en nybörjarkurs. Prova-på består av praktisk träning en halvdag på lördag förmiddag. Vill du gå nybörjarkursen ingår både halvdag, lördag eftermiddag, samt heldag söndag. Under söndagen blir det ännu mera praktisk träning och även teoripass.

Förkunskapskrav: Åldern på hunden har mindre betydelse då hoopers är fysiskt skonsamt. Dock bör hunden måste kunna tränas lös i närheten av andra hundar, och gärna kunna sittaa eller ligga kvar med dig på avstånd. 

Kursdatum: Helgen 1-2/4 2023
Tider:
Prova på-kurs lördag kl. 9-12
Nybörjarkurs lördag kl. 13-16 samt söndag kl 09.00-16.00
Instruktör: Yvonne Fång, certifierad instruktör via Canine Hoopers World i England och  Svenska Hoopersklubben.

Behöver du boende? Vi kan rekommendera Hotel Sport & Rest, som ligger i grannhuset och erbjuder pris- och hundvänligt boende.