En dag på hunddagis

Hunddagiset ligger på Piteå Brukshundklubbs anläggning i Bergsviken (vägbeskrivning). Här finns naturen nära för rastning och utevistelse. Hundvis Dagis har totalt 26 boxplatser och tillstånd för 30 hundar totalt. Vi finns nära Hundvis 400 kvm stora träningshall, som vi när tillfälle ges nyttjar för träning, lek och aktivering inomhus. Vi har även två rastgårdar för utevistelse. På området finns också stora ytor för träning och aktivering.

Inskolning och prövotid
Innan hunden börjar på dagis görs en inskolning. Först kommer ägare och hund till hunddagiset. Vi går igenom kontraktet och hundens egenskaper/behov. Därefter lämnar ägaren hunden hos oss i hundstallet i några timmar, så att den får bekanta sig med miljön. Den andra delen i inskolningen är 1-2 provdagar, där hunden får vara på dagis ungefär en halvdag.
Hunden får följa med på promenader med några av de andra dagishundarna. Detta för att vi ska kunna se hur hunden är som individ och hur den fungerar med andra hundar. Om allt går bra är hunden välkommen att börja på hunddagiset. De första 14 dagarna är sedan en prövotid där både hundägare och hunddagis har rätt att säga upp avtalet med omedelbar verkan.
Ålder: Hunddagiset tar emot hundar som är fyra månader och äldre.

Vardagsrutiner
Hunddagiset öppnar kl. 06.30 och tar emot dagens hundar fram till kl. 09.00 (om inget annat har överenskommits i förväg). När du lämnar din hund meddelar du vilken tid den kommer att hämtas, så vi kan anpassa tiden för sista rastningen. 
När alla hundar kommit börjar förmiddagens promenader. Vi anpassar promenaderna efter hunden, men går i regel minst 30 minuter per promenad. 
Klockan 11.00-12.00 är det lunchvila. Då har alla hundar fått sin första promenad och det är dags för en lugn stund för hundarna. Vi brukar släcka ner lokalen och personalen passar på att ta sin lunchrast. Efter rast/vila tar personalen ut hundarna igen för dagens andra promenad. Om hunden vi har fått tillåtelse och kan vara lös samt kommer på inkallning, kanske vi släpper några hundar tillsammans så de får springa av sig. Är det bra väder ute nyttjar vi gärna rasthagarna som variation till boxarna. Vid sämre väder går vi till träningshallen och hittar på något roligt för hundarna. Ibland kan någon av de längre promenaderna bli kortare till förmån för träning, lek och aktivering. En tredje promenad, som är en kortare rastning sker innan ägarna kommer och hämtar sin hund från kl. 15.30 och fram till kl 18.00 då dagiset stänger.
Vartefter hundarna åker hem är det dags för den dagliga städningen. Hundarnas personliga saker som bäddar, filtar och leksaker lyfts undan. Alla vattenskålar diskas, boxar och övriga utrymmen dammsuges och skuras eller ångtvättas. Boxarna märks sedan upp med namn inför nästa dag. 

Extra aktivering eller behandlingar under dagisdagen
Vi månar om din hunds hela välmående och erbjuder därför även tilläggstjänster där du kan köpa till extra aktivering och/eller träning av din hund under dagtid. Det kan vara att vi hjälper till med koppelträning, inkallningsträning, provar agility eller något nosarbete som Nose Work eller spår. Här finna alla möjligheter att skräddarsy aktivitet eller träning.

På vissa förutbestämda datum kan du även boka in hunden för tjänster hos våra samarbetspartners, Hundsalongen i Piteå, som utför bad, klippning/trim, kloklippning och Hundhälsan i Piteå, som erbjuder massage, laserbehandlingsimning och hundsim. Dessa tjänster utförs under hundens dagisdag och du får hem en aktiverad, nybadad eller masserad hund.

Som dagiskund har du också 10 procents rabatt på vårt kursutbud (ej yrkesutbildningar). Våra samarbetspartners Hundsalongen och Hundhälsan ger dig också rabatterade priser för bokningar du gör utanför dagisdagen (medtag värdebevis från dagiset).

Praktik och arbetsträning?
Eftersom vårt främsta fokus är att våra dagishundar ska känna sig trygga i sin miljö och lära känna personalen är vi restriktva med att ta emot praktikanter och personer för arbetsträning. Vi tar därför inte emot personer utan lämplig utbildning/kunskap och inte för kortare perioder än två veckor. Vi har inte möjlighet att ta emot prao-elever.
Kontakta oss på mail eller telefon 070-6324979 för förfrågan om praktik.

Adress till Hundvis Dagis: 
Raningsvägen 102, 94472 Piteå. Se karta nedan.

Våra samarbetspartners