Rallylydnad grundfärdigheter - från nybörjare till mästare

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Rallylydnad är en positiv och rolig hundsport som ökar snabbt i populäritet! Rallylydnad ger rejäl hjärngympa för både förare och hund, samt ökar samspelet.

På den här kursen fokuserar vi inte på rallylydnadsskyltarna i de olika klasserna. Istället bryter vi isär momenten (skyltarna) och jobbar med de färdigheter som behövs för momenten i samtliga klasser - från nybörjare till mästarklass. Från start till mål! Att lära in ett moment är enklare och betydligt mer effektivt om hunden redan har lärt sig alla färdigheter/delar som ingår i det. En nybörjarhund kan på detta sätt börja träna på de olika delar som behövs för de svåra momenten i den högsta tävlingsklassen och inte bara begränsa sig till nybörjarklassens moment.

För dig som inte är bekant med begreppet grundfärdigheter handlar det om beteenden som hunden behöver lära sig för att utföra olika moment. Man brukar likna grundfärdigheter med bokstäverna i alfabetet som måste läras in för att kunna bilda ord (moment/skyltar) och sedan hela meningar (klara en hel rallybana). 

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till erfarna ekpage som behöver finslipa sina kunskaper och/eller lära nya färdigheter som behövs för nya moment. Vi kommer jobba med viktiga delar som fokus, fot/frontpositioner, sitt, ligg, stå, stadga, targetträning, plattformsträning, bakdelskontroll, ingångar, sidbyteb, backa, hoppteknik, gripa, bära och släppa föremål, självkontroll mm. Du får ett grundfärdighetsschema för att kunna checka av hur långt ni kommit er träning.

Kursen omfattar 12 timmar fördelat på 8 träffar

Datum/tider: kommer snart!
Instruktör: Yvonne Fång