Nose Work, steg 1 start 23/8 -18

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Fullbokad
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Liksom i specialsöket går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Nose Work grundades i USA och utgår från det arbete som specialsökhundar inom tex polis och tull utför, men med syftet att ge hundar och hundägare en rolig och intressant aktivitet. I Sverige är sporten ny, men intresset växer snabbt och tävlingar i Nose Work arrangeras. Nose Work är en fantastiskt fin aktivering där hunden för använda sitt främsta sinne. Att jobba tillsammans med sin hund i dofternas värld är både roligt och stärker samarbetet.

På våra kurser i Nose Work använder vi samma träningsmetoder som på specialsökutbildningarna, bla på sökplattform. Det gör att inlärningen går fort samtidigt som hundarna blir nogranna och säkra på sin uppgift. Dessutom utvecklas du som tränare när din tajming och observationsförmåga förbättras avsevärt. Våra kurser finns i tre steg som följer tävlingsklasserna NW1, NW2 och NW3. Hunden lär sig tre olika dofter; först eukalyptys sedan lagerblad och lavendel. För varje ny tävlingsklass tillkommer en ny doft. Det finns fyra olika moment i varje klass, som genomförs på tid. Vi kommer jobba med alla momenten på varje kurs.
 
  • Behållarsök 
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök
För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, utan vi anpassar träningen efter varje ekipage och jobbar med en hund i taget. Hundar som gått specialsökkurs tidigare kan också gå Nose Work och då kunna jobba vidare med försvårade övningar. I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat för att kunna träna vidare mellan träffarna och efter kursen.
Max 6 hundar/kurs.

Kurstillfällen: Torsdagar 23/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9 samt 27/9
Tid: Kl. 18.30-20.30
Instruktör: Yvonne Fång, specialsökinstruktör