Hoopers, grundkurs (helg) 26-27/3 -22

Pris:
2 200 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
KURSNYHET! Hoopers är en ny rolig hundsport som passar för alla (friska) hundar och alla människor. Sporten har ett ursprung från agilityn, men med skillnaden att hunden inte hoppar eller klättrar, utan springer i mjuka svängar under bågar (hoops). De andra hindren på banan är tunnel, tunna och staket. En viktig del i hoopers är att hunden ska kunna dirigeras på avstånd enbart med hjälp av röst- och kroppssignaler från föraren, som inte behöver (bör) springa med hunden. En spännande och rolig utmaning! Hoopers kräver både självständighet och lyhördhet hos hunden, något man har nytta av i många andra hundsporter.

Hoopers kommer från USA och är en relativt ny sport i Europa, men intresset och antalet utövare ökar snabbt. I Sverige finns en nybildad men väldigt aktiv verksamhetsklubb, Svenska Hoopersklubben, med syftet att göra Hoopers till officiell tävlingssport. 

På den här kursen börjar vi med grunderna som inlärning av hoopershinder, targetträning, användande av externbelöning, stagdgeträning och kommer lägga en hel del fokus på avståndsdirigering. 

Förkunskapskrav: Åldern på hunden har mindre betydelse, men hunden måste kunna tränas lös och gärna kunna sitt/ligg kvar. 

Kurstillfällen: Lördag-söndag 26-27 mars 2022
Tider: kl 10-15.30 båda dagar
Instruktör: Yvonne Fång, utbildad instruktör via Canine Hoopers World i England och  Svenska Hoopersklubben

Behöver du boende? Vi kan rekommendera Hotel Sport & Rest, som ligger i grannhuset och erbjuder pris- och hundvänligt boende.