BAT-kurs för arga, frustrerande eller rädda hundar 19-20/5-18

Pris:
1 000 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
BAT står för Behavior Adjustment Training, det vill säga beteendemodifieringsträning.
BAT är till för att reaktiva hundar ska lära sig ett bättre sätt att hantera sin omgivning. Metoden hunden lär hantera situationer som den är obekväm med, genom att vi skapar kontrollerade miljöer där hunden kan utforska sin omgivning genom att utföra vanliga, lugna hundbeteenden, istället för att agera efter sin rädsla, sin aggression eller frustration.

BAT består av fyra ingredienser:
1.Koppelkompetens Föraren lär sig hantera ett fem meter långt koppel så hen stör hunden så lite som möjligt.
2. Läsa hund Föraren lär sig förstå hundens signaler så hen kan hjälpa hunden att hålla sig i balans och kontroll.
3. BAT Set ups En Set up är en iordningsställd miljö där hunden får chans att träna på rätt beteenden i förhållande till det hunden är obekväm med. Se nedan.
4. Överlevnadsstrategier Tekniker så att föraren kan hantera vardagen och öväntade händelser.

Det här är en väldigt hands-on-kurs där du får tips hur du med din egen hund. Första dagen inehåller både teori och praktik där träningen sker utan hundar. Dag 2 består av praktik med närvarandepromenader och BAT setups med hundar. Du kan välja att gå med egen hund eller som observatör utan hund. Observatörerna fungerar som hjälpare på söndagen.

Fika och frukt, men inte lunch ingår i kurspriset.

Kursdatum: Helgen 19-20 maj
Tider: Kl. 09.00-16.00 båda dagar
Instruktör: Jenny Afvander

Om Jenny Afvander, Hoppsan Hundlära:

"I liten skala håller jag kurser i klickerträning, plattformar och targets, lek- och belöningsutveckling, hantering och vardagskunskap. Dessutom försöker jag hjälpa människor när deras hundar har svårigheter med livet, hundar som är arga eller rädda eller som bara är alldeles för mycket. Det som kallas för problemutredning och beteendemodifiering. Fokus i mitt hundliv handlar om fysisk och psykisk balans. Det utvecklar jag genom DogParkour, Canicross (jogga med hund), DP Cross (styrkeövningar för hund och människa på Canicrossrundan) och balans, styrka, närhet, stillhet och trygghet i Fysåmysstugan som jag har strax utanför Uppsala."

Behöver du boende?
Vi kan rekommendera Hotel Sport and Rest i grannhuset för hund- och prisvänligt boende. När du går kurs här får du 10 procent i rabatt. Uppge HUNDVIS som rabattkod vid bokning via webben.