Nose Work steg 1, 7-8/10-17

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Liksom i specialsöket går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. Nose Work grundades i USA och utgår från det arbete som specialsökhundar inom tex polis och tull utför, men med syftet att ge hundar och hundägare en rolig och intressant aktivitet. I Sverige är sporten ny, men intresset växer snabbt och tävlingar i Nose Work arrangeras.

På våra kurser i Nose Work använder vi samma träningsmetoder som på specialsökutbildningarna, vilket gör hundarna nogranna och säkra på sin uppgift. Dessutom utvecklas du som tränare när din tajming och observationsförmåga förbättras- Våra kurser finns i tre steg som följer tävlingsklasserna NW1, NW2 och NW3. Hunden lär sig tre olika dofter först eukalyptys sedan lagerblad och lavendel. För varje ny tävlingsklass tillkommer en ny doft. Det finns fyra olika moment i varje klass, som genomförs på tid:
  • Behållarsök 
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök 
För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, utan vi anpassar träningen efter varje ekipage. Vi kommer jobba med alla fyra sökområden under kursen. Efter kursen kommer du och din hund att vara väl förberedda för att avge doftprov.

I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat för vidare egen träning efter kursen. Hembakat fikabröd, men inte lunch ingår i avgiften.

Kursdatum: 7-8/10-17
Tid: 9.00-16.30 (lunch 12.00-13.30)
Instruktör: Yvonne Fång, specialsökinstruktör

Behöver du boende? Det finns möjlighet att hyra sovrum eller husvagnsplats på hundskolan, kontakta oss för mer information.  Vi samarbetar även med Hotell Sport & rest (tidigare Nordhotell), i grannhuset, som har hundtillåtet och prisvärt boende. Ange Hundvis vid bokningen på webben så får du 10 procents rabatt.