Nose Work, steg 1 - start 12/1 -23

Pris:
2 400 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Fullbokad
Nose Work är en aktiverings- och tävlingsform av specialsök. Det går det ut på att lära hunden känna igen, leta, hitta och markera en vissa doft. I Sverige blev Nose Work en officiell tävlingssport 2017 och den har snabbt blivit mycket populär. Nose Work är även en fantastiskt fin aktivering där hunden för använda sitt främsta sinne. Att jobba tillsammans med sin hund i dofternas värld är väldigt roligt, stärker samarbetet och bygger hundens självförtroende.

Våra kurser i Nose Work är omfattande och använder vi samma träningsmetoder som på våra specialsökutbildningar. Det gör att inlärningen går fort samtidigt som hundarna blir noggranna och säkra på sin uppgift. Dessutom utvecklas du som tränare när din tajming och observationsförmåga förbättras avsevärt. Våra kurser finns i tre steg som följer tävlingsklasserna NW1, NW2 och NW3. Hunden lär sig tre olika dofter; först eukalyptys sedan lagerblad och lavendel. För varje ny tävlingsklass tillkommer en ny doft. Det finns fyra olika moment i varje klass, som genomförs på tid. Vi kommer jobba med alla momenten på varje kurs:
  • Behållarsök 
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök
För att gå Nose Work steg 1 krävs inga särskilda förkunskaper, utan vi anpassar träningen efter varje ekipage och jobbar med en hund i taget. Målet är att du och din hund ska vara väl förberedda för att kunna avlägga doftprov om ni vill gå vidare mot tävling. I kursavgiften ingår en liten flaska med eukalyptushydrolat för att kunna träna vidare mellan träffarna och efter kursen.
Max 6 hundar/kurs.

Kurstillfällen: Torsdag varannan vecka 12/1, 26/1, 9/2, 23/2, 9/3, 23/3
Tid: Kl. 18.30-20.30
Instruktör: Yvonne Fång, SNWK-certifierad instruktör i Nose Work, tävlings- och doftprovsdomare

Läs gärna mer om Nose Work på Svenska Nose Work Klubbens webbsida.